Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Οι δράσεις του Δήμου Χαλκηδόνος για το INTERREG “ΕΛΛΑΔΑ-Π.Γ.Δ.Μ.” και “ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ”


Η Διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού “εργαλείου” που προκύπτει. Είναι ένας αγώνας διαρκής και δύσκολος, ειδικά στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά προσπαθούμε και φέρνουμε αποτελέσματα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης.
Έτσι, σε πρώτη φάση, μόλις ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεών της προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Π.Γ.Δ.Μ. 2016-2020” και “Ελλάδα-Βουλγαρία 2016-2020”. Η συγχρηματοδότηση του Interreg από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε ποσοστό 85% και από εθνικούς πόρους σε ποσοστό 15%.

Τονίζεται ότι, δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή και επιβάρυνση του Δήμου Χαλκηδόνος.


Οι προτάσεις αφορούν:
1. Ενίσχυση της τουριστικής απασχόλησης στην περιοχή του Αξιού Ποταμού με την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων (επιχειρηματική ανάπτυξη και ενίσχυση της απασχόλησης).
2. Μείωση των αποβλήτων και την ενίσχυση της ανακύκλωσης, καθώς και στη συνεισφορά για καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
3. Εφαρμογή συστημάτων «έξυπνης διαχείρισης» για τη μείωση του κόστους και της επιβάρυνσης από ύδρευση και άρδευση, τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, καθώς και τη συνολική διαχείριση των λυμάτων.
4. Διαχείριση των πλημμυρών και των κινδύνων με σκοπό τη βελτίωση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας, ενάντια στις πλημμύρες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
5. Αναβάθμιση και βελτίωση του πολιτιστικού περιβάλλοντος, ανάδειξη της νησίδας του Αξιού Ποταμού, καθώς και προώθηση της ισότητας των ευκαιριών και της κοινωνικής συνοχής, με τη δημιουργία προσβάσιμων σε όλους υπηρεσιών.
6. Δημιουργία δικτύου συνεργασίας για την προαγωγή καλών πρακτικών με έμφαση στην αγροτική παραγωγή και τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Σχεδιασμός, ανάπτυξη και εφαρμογή πιλοτικών επιδεικτικών καλλιεργειών με τη χρήση των ορθών γεωργικών πρακτικών.
7. Περιβαλλοντική παρακολούθηση (monitoring GIS) της λεκάνης απορροής του Αξιού Ποταμού, βιωσιμότητα και λειτουργία των αποστραγγιστικών δικτύων. Μείωση περιβαλλοντικής ρύπανσης και ευαισθησίας σε ρυπαντές.
8. Κινητή μονάδα παροχής βασικών ιατρικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών, τηλεϊατρική, πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, σεμινάρια για πρώτες βοήθειες.
Μέχρι στιγμής, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να συμπτυχθούν οι ανάγκες του Δήμου μας, κατά το μέγιστο δυνατό και εφικτό, με σκοπό να τύχουν -αν όχι όλα τουλάχιστον τα περισσότερα “σχήματα”- θετικής ανταπόκρισης από την Επιτροπή, γνωρίζοντας και κατανοώντας τα “ασφυκτικά” πλαίσια τόσο των γενικότερων αναγκών όσο και της αξιολόγησής τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΔΩ ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας "ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ 2016"

 

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκτός λειτουργίας αύριο έως τις 13.00 το σύστημα Δημοτολογίου των ΚΕΠ

  Τα ΚΕΠ δεν θα δίνουν αύριο Τρίτη από τις 7.30 έως τις 13.00 βεβαιώσεις Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης και Ιθαγένειας λόγω εργασιών Εξαιτίας των εργασιών δεν θα λειτουργεί το σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις παιδικές εξοχές κατασκηνώσεις Ν. Περάμου Καβάλας

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις παιδικές εξοχές κατασκηνώσεις Ν. Περάμου Καβάλας που αφορούν την θερινή περίοδο 2016. Οι αιτήσεις για τους κατασκηνωτές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 17 Ιουνίου 2016 στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση: ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ (ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΞΟΧΕΣ) ΦΡ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΙΔΗ 137Α, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ Τ.Κ. 64007