Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ - ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ»

 
Έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Χαβιαροπούλου από την Κωνσταντινούπολη, με θέμα «Ματιές στην Ανατολία» θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ανατολίας-ΓΕΦΥΡΑ, στη Θεσσαλονίκη.
Τα έργα αφορούν περιοχές από όλη την Τουρκία.
Εγκαίνια: 20 Απριλίου 2013,στις 18.30 
Διάρκεια: 20 έως 30 Απριλίου 2013

........................................................................................
Η Στέλλα Χαβιαροπούλου, είναι μια εικαστικός-ζωγράφος που συναντάται και με το ψευδώνυμο Τηθύς( Ωκεάνια θεότητα της Μυθολογίας μας). Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Φλεβαρη του 1959, και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Πρώτος της « δάσκαλος ζωγράφος, αγιογράφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος από Κων/πολη, κ. Νίκος Παλαιόπουλος. Παρακολουθεί Ιστορία Ευρωπαικής Τέχνης στην Χ.Ε.Ν.Θ και Αμερικανικής στις Η.Π.Α. Μαθήματα σχεδίου και τεχνικές δίπλα στην Θεσσαλονικιά ζωγράφο, κ. Χιονία Γιακουστίδου .Μετά την αποφοίτηση της στο San Jose, CALIF, USA ολοκληρώνει μελέτη σε χρώμα και τεχνικές, παρακολουθώντας ζωγραφική , αγιογραφία, τεχνικές για ύφασμα, ξύλου, τζαμιού, καθρεπτών και τοιχογραφιών εσωτερικών- εξωτερικών χώρων σε τμήματα ΝΕΛΕ, Σεμινάρια και έμπειρους εικαστικούς. Ακολουθεί τις συμβουλές του Βορειοελλαδίτη εικαστικού Κώστα Λαχά, καθώς και του καθηγητή της Εικαστικών στην Σχολή Νηπιαγωγών Θες/νίκης, Γιάννη Τζοβανάκη, πολύ γνωστών κ καταξιωμένων εικαστικών στην Ελλάδα. Ζωγραφίζει φωτογραφικά. Παντρεύει το ονειρικό με το ρεαλιστικό, λατρεύει το ΧΡΩΜΑ. Εμπνέεται από τον Μεσογειακό χώρο και την Μυθολογία. Τον Γραπτό λόγο γενικά κι ιδιαίτερα της Ποίησης μιας και γράφει κι η ίδια. Ονειρεύεται πλάθοντας έργα συμβολικά, εκφράζοντας έτσι πτυχές του εαυτού της .Η δουλειά της τις περισσότερες φορές ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ , ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ και ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ.
ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΙΚΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΥ. Δουλεύει περισσότερο ακρυλικά, παστέλ με την προσθήκη άχρηστων υλικών( ηλεκτρολογικού υλικού, αποξηραμένων φυτών, μικροαντικειμένων ). Ακόμη ακουαρέλες ,σμάλτο και λάδια.
Έχει οργανώσει πάνω από 30 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα( Θες/νικη, Λαρισα, Κοζανη, Αθήνα, Ικαρια, Χαλκιδική), μα και συμμετάσχει σε ομαδικές στο Εξωτερικό( Βαρκελώνη, Σεβίλλη, Μαδρίτη-Ισπανία, Santa Fe, Albuquerque, Las Vegas, USA).H δουλειά της παρουσιάζεται αυτό τον καιρό στην Κίνα(Shanghai).¨Εργα της βρίσκονται στην Ελληνική Ομογένεια της Μελβούρνης, στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κων/πολης, Βερολίνο, Ινδία, Αμερική σε ιδιωτικές συλλογές. Συνεργάζεται μόνιμα με το νησί Σαντορίνη(ΠΗΓΑΣΟΣ), τον χώρο Τεχνης ΤΗΘΥΣ, Γρεβενών, Patricia |Munoz Art Gallery, Spain, Hans Mertens On line Gallery-Holland, WAF(World Art Foundation,Irvine-Cal,USA),Art Parade on line art galleryPatra-GR, Art kolonaki, ATHENS.
Είναι μέλος των παραπάνω οργανισμών, επίσης είναι μέλος διαφορων καλλιτεχνικών ομάδων και σάιτ, καθώς και σε κοινωνικές και οικολογικές ομάδες (Green peace).¨Εχει φιλοξενηθεί για τη δουλειά της σε τοπικά κανάλια και εφημερίδες. Έχει διδάξει ατομικά και ομαδικά σε ιδρύματα και δημόσια σχολεία. Πρόσφατα έγινε μέλος ΤΟΥ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ-ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝ.ΕΛΔΗ(ένωση Ελλήνων Δημιουργών κ Πλαστικών Τεχνών, σαν Αντιπρόεδρου του και επίσημου αντιπρόσωπου του στην Τουρκια.)
Είναι Πτυχιούχος Κύκλου Γραμματείας Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας(DIDACTA,θες/νίκη),
Πτυχιούχος Νηπιαγωγός Σχολής Νηπιαγωγών Θες/νίκης,
Πτυχιούχος Θεολόγος ΑΠΘ.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2011:
Ατομική έκθεση στο DEL ‘ARTE CAFÉ,Θες/νίκη,2011,
Ατομική έκθεση στον πολύ χώρο ΚΑΛΝΤΕΡΑ, Αθήνα 2011,
Ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Τμήμα, Θέρμης,Θες/νίκη 2011,
Ατομική έκθεση στο DUNKEL ROCK BAR,Αθήνα,2011,
Ομαδική συμμετοχή της στα Δρώμενα Αθηνών, Μιχαήλ Ρωμανός on line gallery,Αθήνα,2011,
Ομαδική συμμετοχή της στην PATRICIA MUNOZ ART GALLERY, Barcelona, 2011,
Ομαδική συμμετοχή στον Χώρο Τέχνης ΤΗΘΥΣ, Γρεβενά, 2011.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ μέσα στο 2012:
WAF, συμμετοχή της σε ομαδική έκθεση δουλειάς της, Απρίλιο-Μάιο2012(Santa Fe )
Δήμος Καλαμαριάς, REMEZZO,( Θες/νίκη,Γενάρης,2012),
Art Kolonaki art Gallery, σε ομαδική έκθεση ΤΙΤΛΟΥ: ΕΡΩΣ-ΠΑΘΟΣ-ΠΟΘΟΣ(Φλεβάρης ,2012)
Patricia Munoz Art Gallery-WOMEN ARTISTS EXPO 2012( March-2012)
Art Kolonaki Gallery, σε ομαδική έκθεση ΤΙΤΛΟΥ:ΑΦΡΟΔΙΤΕΣ Κ ΝΑΡΚΙΣΟΙ(19 Μαρτη, 2012)
CAGDAS TURKIYE RESSAMLAR GRUPU,συμμετοχή σε Ομαδική έκθεση,σ την Αδριανούπολη Τουρκίας,(19 Μαρτη, 2012),
Αrt Kolonaki Gallery, σε ομαδική έκθεση ΤΙΤΛΟΥ: FAIRY TALE(28 Mαρτη, 2012),
Αrt Kolonaki Gallery,σε ομαδική έκθεση ΤΙΤΛΟΥ: ΤΟΠΙΟΓΡΑΦΙΕΣ-SCAPES,(23 Απρίλη 2012)
Αrt Kolonaki gallery,σε ομαδική έκθεση, ΤΙΤΛΟΥ: ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ(30 Απρίλη 2012),
Αντώνης Αργυρός Χώρος Τέχνης, Σαντορίνη, σε ομαδική έκθεση ΤΙΤΛΟΥ: Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ,(Από Απρίλη έως Νοέμβρη,2012).
ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ,συμμετοχή σε Ομαδική έκθεση ,με τίτλο:” Mε το βλέμμα στραμένο στην Ελλάδα του ΤΩΡΑ¨,(Μάης 2012)
ΠΕΛΤ, πολλες συμμετοχες (Απρίλης-Δεκ,2012)
EGE RUZGARLARI 5, ΑYVALIK,(Aυγουστος2012)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (DALAMAN TURIZIM,KULTURve SIGLA FESTIVAL,(DALAMAN, 04/05/- 12/05/2013)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ομαδικη εκθεση της UNESCO(Aθηνα,Μαης 2013)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο SONSUZ SUKRU SANAT K2013)ΚOYU,KONYA (Αυγοστος 2013)
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε LIVE PAINTING ( TEKIRDAG TURKIYE)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝ.ΕΛΔΗ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Κ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ –ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ(ιουνιος 2013)
Η Τέχνη και η Επιστήμη για την καλλιτέχνιδα είναι “ OI MONEΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ, ΥΓΙΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ».H Στέλλα Χαβιαροπούλου, ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΣ, εργάζεται χωρίς αναπαμό επί 27 συνεχή χρόνια ψάχνοντας και δημιουργώντας μικρά, καθημερινά έργα γεμάτα συναίσθημα, πάθος και νοσταλγικότητα, με στόχο ν’ αντιπροσωπεύουν και τους απλούς πολίτες και θα ομορφύνουν την καθημερινότητά τους. Ταξιδεύει από παιδί… λατρεύει τον άνθρωπο και αγκαλιάζει με τα έργα της όλους αδιακρίτου χρώματος, φυλής, θρησκείας η, εθνικότητας.
Επικοινωνία:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας

13 - 14 - 15 Μαΐου σας περιμένουμε!

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκτός λειτουργίας αύριο έως τις 13.00 το σύστημα Δημοτολογίου των ΚΕΠ

  Τα ΚΕΠ δεν θα δίνουν αύριο Τρίτη από τις 7.30 έως τις 13.00 βεβαιώσεις Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης και Ιθαγένειας λόγω εργασιών Εξαιτίας των εργασιών δεν θα λειτουργεί το σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Εκστρατεία 1.000 Ρομά από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι Χαλκηδόνα-Αστραπή Δενδροποτάμου!

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό. Ένα ντέρμπι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη είναι η αιτία της μεγαλύτερης μετακίνησης φιλάθλων από ολόκληρη την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Χαλκηδόνα.