Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Φυσικές λύσεις για να γλιτώσεις από το τσίμπημα των κουνουπιών


Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, κάνουν την εμφάνισή τους και τα κουνούπια. Υπάρχουν ορισμένες φυσικές λύσεις που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά σας και θα σας γλιτώσουν από τσιμπήματα και νεύρα!

Δείτε κάποιες από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το queen.gr: 
1. Τα κουνούπια αντιπαθούν την οσμή μερικών φυτών, όπως ο βασιλικός, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και η μέντα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις στα περβάζια των παραθύρων σου και τις βεράντες σου αυτά τα φυτά και θα απομακρύνεις εύκολα και γρήγορα τα κουνούπια.
2. Φτιάξε μόνη σου ένα σούπερ δραστικό αντικουνουπικό λάδι και εφάρμοσέ το στο δέρμα σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου (ανάμεσα σε: λεβάντα, δεντρολίβανο, μέντα, δυόσμο, citronella ή βασιλικό) και να προσθέσεις σε αυτό 2 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακάτεψέ το καλά και άλειψε μικρή ποσότητα από αυτό στο δέρμα σου. Η έντονη μυρωδιά του θα αποτρέψει τα κουνούπια από το να σε τσιμπήσουν.

3. Τελευταία, αλλά εξίσου καλή λύση είναι να ψιλοκόψεις ένα ματσάκι μαϊντανού ή βασιλικού, να τοποθετήσεις τα φύλλα τους σε ένα μπολάκι και να προσθέσεις λίγο ξύδι. Τοποθέτησε το μπολ στο ψυγείο για λίγες ώρες κι έπειτα άφησέ το πάνω στο κομοδίνο σου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας

13 - 14 - 15 Μαΐου σας περιμένουμε!

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκτός λειτουργίας αύριο έως τις 13.00 το σύστημα Δημοτολογίου των ΚΕΠ

  Τα ΚΕΠ δεν θα δίνουν αύριο Τρίτη από τις 7.30 έως τις 13.00 βεβαιώσεις Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης και Ιθαγένειας λόγω εργασιών Εξαιτίας των εργασιών δεν θα λειτουργεί το σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Εκστρατεία 1.000 Ρομά από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι Χαλκηδόνα-Αστραπή Δενδροποτάμου!

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό. Ένα ντέρμπι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη είναι η αιτία της μεγαλύτερης μετακίνησης φιλάθλων από ολόκληρη την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Χαλκηδόνα.