Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KOYFALIA - ΚΟΥΦΑΛΙΑ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ “Σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας”



Κάντε κλικ για επιλογές
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ : 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στο άρθρο 1 του σχεδίου νόμου που αναρτήθηκε προς διαβούλευση με τίτλο “Σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας”, προβλέπεται η δημιουργία ενός έμμισθου υποθηκοφυλακείου ανά νομό με έδρα την πρωτεύουσα του νομού, ενώ συστήνονται πλέον των ήδη λειτουργούντων, σαράντα ένα (41) έμμισθα υποθηκοφυλακεία.
Μια τέτοια ενέργεια δεν δημιουργεί την αποκέντρωση και εύκολη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά τη συγκέντρωση και κατά συνέπεια την αποδόμηση των ελάχιστων υπηρεσιών και παροχών που έχουν απομείνει στους Περιφερειακούς Δήμους, δηλαδή την επαρχία.
Εν προκειμένω, αναφέρεται ρητά στο αρθ. 1 και 2 του σχεδίου νόμου, η δημιουργία ενός έμμισθου Υποθηκοφυλακείου στο Νομό Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στο οποίο θα υπάγονται τα Υποθηκοφυλακεία Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βασιλικών, Νεάπολης, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Σοχού. Αναφέρεται, επίσης, ότι τα ειδικά και μη ειδικά άμισθα, καταργούνται με επιφύλαξη των οριζομένων στις μεταβατικές διατάξεις.
Κύριε Υπουργέ,
Το ΕΙΔΙΚΟ ΑΜΙΣΘΟ Υποθηκοφυλακείο Κουφαλίων (του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης_ διευθυνόμενο από συμβολαιογράφο διορισμένο) που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου, εξυπηρετεί τα 18 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Χαλκηδόνος, καλύπτει τις ανάγκες δε, μιας περιοχής με έκταση 364 τ.χιλ. (η απόσταση που θα πρέπει να διανύουν οι κάτοικοι για την εξυπηρέτησή τους αγγίζει μέχρι και τα 50 χλμ). Επιπλέον, ως άμισθο ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως προβλέπεται να συμβεί με την εμμισθοποίηση των υποθηκοφυλακείων, τουναντίον λειτουργεί κι αυτό ως εισπράκτορας δημοσίου χρήματος αποδίδοντας στο δημόσιο δικαιώματα ΤΑΧΔΙΚ, Δημοσίου και ΦΠΑ.  
Ως εκ τούτου, για όλους τους παραπάνω λόγους και σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ την 5/7/2016, ζητούμε την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου, γιατί οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική ενέργεια πρέπει να γίνεται με γνώμονα τη διευκόλυνση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, κυρίως αυτών που κατοικούν στην επαρχία, οι οποίοι οφείλουν να έχουν ίσα δικαιώματα ως προς την εξυπηρέτησή τους.     
                                                                                                 
                                                                                         Με εκτίμηση,
                                                                                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ
                                                                                           ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας

13 - 14 - 15 Μαΐου σας περιμένουμε!

ΚΟΥΦΑΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Εκτός λειτουργίας αύριο έως τις 13.00 το σύστημα Δημοτολογίου των ΚΕΠ

  Τα ΚΕΠ δεν θα δίνουν αύριο Τρίτη από τις 7.30 έως τις 13.00 βεβαιώσεις Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης και Ιθαγένειας λόγω εργασιών Εξαιτίας των εργασιών δεν θα λειτουργεί το σύστημα του Εθνικού Δημοτολογίου.

ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Εκστρατεία 1.000 Ρομά από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι Χαλκηδόνα-Αστραπή Δενδροποτάμου!

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό. Ένα ντέρμπι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη είναι η αιτία της μεγαλύτερης μετακίνησης φιλάθλων από ολόκληρη την Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Χαλκηδόνα.